YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS 04.02.2018

5.1.2018

                                                     

SF Caravan Ounas-Lappi ry                www.sfc-ounaslappi.fi

PUHEENJOHTAJAN PORINAT

Joulun jälkeinen tervehdys kaikille Ounas-Lapin karavaanareille. Toivottavasti kinkku on maistunut ja edelleen kaikilla hyvä mieli.

Kirjoitan näitä porinoita tällä kertaa hieman murheisin mielin.

Pidämme poikkeuksellisesti seuraavan yhdistyksemme vuosikokouksen hieman aikaistettuna. Käsittelemme siinä normaalit kevätkokouksen asiat – tärkeimpänä tilinpäätös vuodelta 2017. Tai ehkä vielä tärkeämpänä asiana tulee esityslistalla olemaan yhdistyksemme tulevaisuuden näkymät.

Syyskokouksessa meidän piti valita yhdistykselle uusi puheenjohtaja – olen jo syksyllä 2016 ilmoittanut luopuvani puheenjohtajan tehtävistä – nyt syyskokouksessa asia oli esillä. Valitettavasti puheenjohtajaksi ei ollut halukkuutta. Myös johtokunnan jäseniksi on vaikeaa saada halukkaita, jotka myös sitoutuisivat hoitamaan luottamustehtävää. Yhdistyksen pyörittäminen ja sen toiminnoista vastaaminen ei saa olla ”pakkopullaa” eikä se saa kaatua vain harvojen jäsenten harteille. Meillä on kuitenkin yli kahdensadan jäsenen yhdistys - tekijöitä pitää löytyä yhteisten asioiden hoitamiseen.

Syyskokouksessa kävimme rakentavan keskustelun yhdistyksemme kohtalosta. Yhtenä selkeänä vaihtoehtona on, että yhdistys puretaan ja jäsenistö hakeutuu sen jälkeen oman halukkuutensa mukaisesti itselleen sopivimpaan uuteen yhdistykseen. Yhdistyksen säännöt edellyttävät, että yhdistyksen lopettamispäätös on tehtävä kahdessa perättäisessä kokouksessa. Toisaalta lopettamiseen tähtäävät toimenpiteet on tehtävä nyt kun vielä on sen verran toimijoita, että saattohoito saadaan vietyä sääntöjen mukaisesti loppuun asti.

Syyskokouksen antamalla ohjeistuksella vuoden 2018 ensimmäisessä kokouksessa päätetään vuoden 2017 tilinpäätösasiat ja päätetään yhdistyksen mahdollisesta lakkauttamisesta. Kokouksessa myös linjataan ne toimenpiteet johon johtokunta velvoitetaan yhdistyksen toiminnan purkamiseksi. Myöhemmin keväällä kutsutaan uusi yleinen kokous koolle ja siinä tehdään sitten lopullinen päätös yhdistyksen purkamiseksi ja päätetään niistä toimenpiteistä jotka sääntöjen mukaan on tehtävä yhdistyksen purkautuessa. Yhdistyksen lopettamisajankohtana voisi olla kesäkuun loppu 2018, jolloin vuoden 2018 tilinpäätös olisi puolenvuoden mittaiselta ajalta.

       

 Kokouskutsu:  SFC Ounas-Lappi ry :n  säntömääräinen     kevätkokous pidetään:

                4.2.2018 klo 18.00

                Inkerin Pitopalvelu

                Valtatie 24 Kittilä

Esityslista ilmestyy nettisivuillemme kaksi viikkoa ennen kokousta.

PS Muistakaa ilmoittautua Kaamoksenkaatajaisiin Sokos Hotelli Kuusamo viimeistään 12.1.2018 (tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet nettisivuillamme)